Vil du nå tabelltoppen i SEO? Gjør som Rosenborg!

For å oppnå beste SEO-resultat for bedriften din, se på hvordan de beste fotballag jobber seg til topps i eliteserien.

Et dedikert lag er avgjørende

Et fotballag i eliteserien består som regel av en trener, målvakt og utespillere.  En god miks av spillere i alle posisjoner med forskjellige ferdigheter og roller, er viktig for å utføre de ulike oppgaver.  Ved å kunne utfylle hverandre er det mulig å skape det beste resultatet.

Fotball er en lagsport, og med klare likheter til søkemotoroptimalisering eller SEO.  For å kunne utføre optimal  SEO, bør en også organisere et lag eller et team med daglig ansvar for dette. Laget - eller teamet - bør bestå av en webutvikler, designer, tekstforfatter og analytiker. For å få best mulig resultater anbefales gjerne at de ansvarlige for sosiale medier, e-postmarkedsføring og andre markedsføringskanaler inkluderes i et slikt team.

Laguttaket - eller sammensetningen av bedriftens SEO-team - er viktig for å være konkurransedyktige både innen toppfotball og i den digitale verden.

 

Les også: Derfor er SEO avgjørende for din bedrift.

 

Treningsformer for optimal utvikling

For å konkurrere på øverste nivå i fotball kreves at laget trener og jobber med å utvikle seg kontinuerlig. I fotball er det viktig å trene på svakheter og forsterke styrken i laget.

Den beste måten å lære er å tørre å feile. Dette gjelder i fotball såvel som innen SEO-arbeidet. Å være kreative og våge forskjellige løsninger er ofte beste metode for å oppnå stadig bedre resultater. Produksjon av nytt innhold, struktur, fotos og design er ulike måter å utvikle seg til toppnivå i den digitale verdenen. Jobber dere kontinuerlig med å holde virksomhetens digitale kanaler oppdatert, og prøver bedriften ut ulike metoder for å oppnå de beste resultatene?

seo-vs-fotball-oktan-oslo

Strategien for å slå konkurrentene

En god strategi er alltid en nøkkel  til suksess. Selv om ballen fortsatt er rund spilles ikke fotball idag som det ble gjort på 80- og 90-tallet. Utvikling av sporten har endret måten vi spiller og tenker fotball på i dag, og å holde seg løpende oppdatert på de beste spille- og treningsstrategier er ofte avgjørende for å lykkes.

Som fotball utvikler også SEO seg betydelig med tiden. Det å holde seg oppdatert på siste utvikling, moderne analyseverktøy og være innovativ, er derfor en sentral strategi for å oppnå sine mål.

Et sentralt spørsmål er derfor: Har din bedrift valgt en god SEO-strategi for å slå konkurrentene?

Kampen om topplassering

Mens fotballag i serien har et fullt kampoppsett og vet hvem de møter til enhver tid, må de også spille cupkamper der de kan møte overraskende motstandere. Det er derfor viktig å tenke en kamp av gangen, og lage en strategi for å slå hver motstander.

SEO er det også et slags kampoppsett. Her er hvert søkeord bedriften ønsker å rangere høyt på, en "kamp" vi har valgt. Hvert søk på bedriftens utvalgte søkeord blir å regne  som en kamp virksomheten gjennomfører.

Så hvordan rangerer bedriften din på et søk på nett? Kan dere gjøre mer for å vinne disse "kampene", og nå øverst på resultatlisten når kundene deres søker?

Resultater og serietabellen

I eliteserien i fotball spiller alle lag mot hverandre gjennom en hel sesong. For måling av resultater bruker vi serietabellen for å se hvem som leder og hvilke lag som lever i faresonen for å rykke ned. For hver serierunde som spilles, endres denne tabellen.

I SEO har vi en lignende tabell, nemlig søkeresultatene. Er du usikker på hvordan din bedrift skårer på Google-søk idag?

Både i fotball og i SEO er det ingen snarvei til suksess: Det er alltid den som har gjort jobben sin grundigst og best over tid, som ender på toppen, enten det er i fotball eller i Google-søk.

eliteserietabell-vs-seo-tabell-oktan-oslo

Illustrasjonen viser den nåværende tippeligatabellen med Rosenborg i toppen sammenlignet med et søkeresultat i Google. Både bak tabell og søkeresultat ligger det et grundig og løpende stykke arbeide.

Opprettet 14.08.2018, oppdatert 13.09.2018

Hva er featured snippets?

Featured snippets kan oversettes tilanbefalte utdrag, ellerutvalgte utdrag

Les mer
Forkortelser og begreper i digital markedsføring

digital markedsføring er det et hav av forkortelser. I vår hverdag har vi med disse forkortelsene å gjøre hele tiden. Det kommer stadig nye og noen blir gamle så oversikten under skal vi forsøke...

Les mer
O_oktan_neg

VIL DU VITE MER?

KONTAKT OSS