Stemmesøk vil eksplodere

“I dag vil jeg spise sushi til lunsj, hvor har de best utvalg og pris?”

“Jeg trenger nye joggesko, finnes det en butikk i nærheten med gode tilbud?”

Dette er eksempler på typiske stemmesøk. Søk ved hjelp av stemme er på hurtig fremmarsj. Typisk for disse søkene er at de bruker lengre søkefraser og at det ofte gjøres søk etter noe i nærheten, eller lokale søk om du vil. Tre av fire stemmesøk er et lokalt søk.

I 2016 passerte antall brukere av smarttelefoner 2 milliarder. Innen 2018 vil tallet komme opp i 2,5 milliarder. Så godt som alle disse brukerne har mulighet til å bruke telefonen sin ved hjelp av stemmestyring.

30 millioner hjem i USA vil ha en stemmestyrt enhet av typen Google Home, Amazon Echo eller lignende i løpet av 2017. Norske hjem vil helt sikkert også hive seg på denne trenden.

I en undersøkelse utført av Stone Temple Consulting viser det seg at mange synes det er flaut å snakke til telefonen sin foran andre de ikke kjenner. Det er derfor særlig når brukeren er alene eller sammen med gode venner at stemmestyring blir brukt. De yngre er som vanlig i forkant. Northstar Research har funnet ut at over halvparten av tenåringer søker ved hjelp av stemmen hver dag.

stemmesøk-oktan-oslo


Stemmesøk foregår ofte i gitte sammenhenger som for eksempel når man kjører bil, har skitne hender eller i andre situasjoner det ikke er så lett å bruke hendene. Det er nyttig informasjon å ta med seg når man skal tenke på hvordan du skal svare på det søkeren er på jakt etter. For eksempel en som reparerer bilen og lurer på hvor hun kan få tak i et nytt luftfilter til sin gamle Mazda 323. Eller en som kjører i hundre på vei til et møte i byen og vil finne et sted å spise lunsj.

Søk ved hjelp av stemmen kommer til å vokse kraftig i år så det er bare å gjøre seg klar.

Kilder:
forbes.com
searchengineland.com
thinkwithgoogle.com

 

Opprettet 13.08.2018, oppdatert 11.07.2019

Ny statistikk om nordmenns bruk av sosiale medier

Ipsos kartlegger jevnlig nordmenns bruk av sosiale medier, og nå er tallene fra Q2 her.

Les mer
3 gode grunner til å velge et fullservicebyrå

Du som jobber med markedsføring i en liten eller mellomstor bedrift vet at det er mye ansvar som tillegges markedsavdelingen.

Les mer

Vil du motta e-post på nye blogginnlegg?